PREMIJERKA U POSETI ČEŠKOJ: Brnabićeva na sastanku sa Vondračekom, predsednikom Veća poslanika češkog parlamenta!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas se, u nastavku posete Češkoj Republici, sastala sa Radekom Vondračekom, predsednikom Veća poslanika češkog parlamenta.

On je tim povodom priredio radni ručak u čast premijerke Brnabić. Predsednica vlade Srbije doputovala je ranije danas u zvaničnu posetu Češkoj Republici, u čijem fokusu će biti bilateralni odnosi.

Nju je u predsedničkom zamku Lani, nadomak Praga, dočekao češki predsednik Miloš Zeman. Pred početak sastanka, potpisan je i sporazum o regulisanju klirinškog duga Srbije prema Češkoj.

Nakon sastanaka sa Zemanom i Vondračekom, Brnabićeva će razgovarati i sa premijerom Andrejom Babišem, na čiji poziv je i doputovala u Prag. Nakon razgovora u četiri oka Brnabićeve i Babiša, predviđeni su razgovori s delegacijama, a zatim i zajednička konferencija za novinare.

Poseta Ane Brnabić Pragu pada u trenutku kada se obeležava 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Čehoslovačke, a očekuje se da će ova poseta biti podsticaj za dalje unapređenje, pre svega ekonomskih odnosa dve zemlje.

 

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live