Izvor:
11.12.2018 u 08:12
0

ISTORIJSKI ZNAČAJNA POSETA: „Naša je želja i cilj da sa Dominikanskom Republikom, Srbija gradi priljateljske bilateralne odnose i strateško partnerstvo“!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Dominikanskoj Republici, izjavio je da je njegova poseta toj zemlji od istorijskog značaja za razvoj odnosa dve zemlje.

– Naša je želja i cilj da sa Dominikanskom Republikom, Srbija gradi priljateljske bilateralne odnose i strateško partnerstvo – rekao je juče Dačić u Santo Domingu, posle razgovora sa šefom diplomatije Dominikanske Republike Migelom Vargasom Meldonadom.

– Nama je cilj da što više razvijamo trgovinsku i ekonomsku saradnju i u tom smislu da spojimo naše privredne komore, nađemo najbolji način za povećanje naše ekonomske razmene koja je veoma mala. Ona iznosi oko 2-3 miliona dolara – kazao je Dačić

Srbija je s Dominikanskom Republikom, naveo je ministar, potpisala nekoliko sporazuma, među kojima jedan vezan za ukidanje viza za diplomatske i službene pasoše, kao i sporazum vezan za formiranje radne grupe za ekonomsku saradnju. Dačić je napomenuo da je potpisan memorandum o saradnji srpske diplomatske akademije i dominikanskog instituta, planirana je razmena diplomata i ustanovljenje počasnih konzula Srbije u Dominikanskoj Republici i obratno.

Šef srpske diplomatije je naveo da će se Srbija i Dominikanska Republika međusobno podržavati u međunarodnim organizacijama.

– Mi smo daleko, ali budite ubeđeni da u nama imate velike prijatelje. Mi s velikim nestrpljenjem i radošću očekujemo posetu mog kolege Vargasa Beogradu, da pokušamo da mu uzvratimo veliko gostporimstvo koje ste vi nama ovde pokazali. Budite ubeđeni da ćete imati veliko gostoprimstvo i veliku dobrodošlicu u Beogradu – rekao je Dačić.

– Mislim da je ovo od istorijskog značaja za razvoj odnosa između naših zemalja. Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vucica koji će sa radošću biti domaćin i ministru Varagasu, ali i vašem predsedniku – rekao je Dačić novinarima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/LjubaBulatovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter