Izvor:
12.12.2018 u 09:28
0

DAČIĆ: Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja da ih kažnjava!

Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči sa sopstvenom prošlosću i da prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u Oluji, odgovorio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na izjavu šefice hrvatske diplomatije Marije Pejčinović Burić koja je rekla da je Srbija nespremna da se suoči sa pitanjima iz prošlosti.

"Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja da ih kažnjava", dodao je Dačić.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ministarka Pejčinović-Burić u ponedeljak na sastanku Saveta za spoljne poslove EU iznela tvrdnju da Srbija nije spremna da se suoči s prošlošću, otežavajući tako rešavanje ratnog nasleđa, kao što je sudbina nestalih i suđenje ratnim zločincima, prenela je Hina.

"U Srbiji, nažalost, i dalje nema politčke volje za suočavanjem s prošlošću i odustajanje od ideologije iz 90-tih godina prošlog veka što ozbiljno dovodi u pitanje spremnost za rešavanje drugih pitanja koja su posledica raspada bivše države, kao što je pitanje granica, ili onih koja su posledica agresije na Hrvatsku, kao što su pitanja nestalih ili suđenja za ratne zločine", objavilo je ministarstvo navode Pejčinović-Burićeve.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Radio Romania International‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter