Izvor:
13.12.2018 u 11:49
0

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: KFOR na redovnim vežbama na severu Kosova!

KFOR je potvrdio da se konvoj njegovih vozila kreće prema severu Kosova, ali dodaje da je reč o redovnoj vežbi.

Reč je o redovnoj vežbi kako bi snage bile spremne da se brzo rasporede po celom Kosovu u skladu sa Rezolucijom SB UN 12 44, navedeno je na tviter nalogu KFOR-a.

Konvoj se kretao juče prema Prizrenu, a danas prema severu Kosova, dodaje se na tviter nalogu KFOR-a.

Portparol Kfora Vinćenco Graso rekao je za Kos sev da je reč o uobičajenoj vojnoj vežbi jedinica KFOR-a koja traje od juče i koja se odvija na čitavom Kosovu u nekoliko pravaca – takođe u zoni zapad i istok.

– Na primer, juče su se jedinice KFOR-a kretale od Uroševca ka Prizrenu i maltene, niko nije primetio – rekao je Graso.

On je dodao da "nema posebne mete" i da je u pitanju vežba jedinica koje će se po završetku vežbe vratiti u svoje kampove.

Kos sev navodi da je Graso time "demantovao navode Tanjuga o tome da KFOR nosi opremu za blokadu granice.

Tanjug je ranije danas javio da je više od 45 vozila Kfora ušlo na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10.00 časova, da se kreću u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića, što Graso potvrđuje.

Navedeno je takođe da, pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, ali se nigde ne spominje "blokada granice".

Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje"Priština.

U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter