Izvor:
13.12.2018 u 12:06
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ IZJAVIO: Situacija sa KFOR-om se koristi da bi se dodatno preplašilo srpsko stanovništvo na Kosovu!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ima informacije da je veća kolona vozila Kfora, u čijem se sastavu nalaze vozila za razbiajnje barikada i blokada, ušla na sever Kosova i da to, pored najavljenog formiranja vojske Kosova, dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo.

– Očigledno je da je ovaj momenat, kada se najavljuje stvaranje tzv. vojske Kosova potpuno suprotno Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija i mandatu koji ima NATO i Kfor na KiM, iskorišćen da se dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo i da se dodatno pogoršava stanje – rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara.

– Mislim da je veoma teško reći šta treba da budu sledeći potezi – dodao je.

Ministar ističe i da ćemo tek videti da li će doći do formiranja vojske Kosova, ali da sve ukazuje da hoće. Kako kaže, rezolucija 1244 je, inače, veoma jasna po tom pitanju.

– Ako više ne postoji način da se poštuje rezolucija SB UN i ako se ona u jednom vrlo važnom elementu krši tako brutalno, onda je pitanje šta Srbi uopšte na KiM mogu da očekuju – rekao je Stefanović.

On je dodao da Srbija nastavlja da vrlo intenzivno prati sva dešavanja na teritoriji južne pokrajine s obzirom da je naš prvenstveni cilj da zaštitimo srpski narod koji jeste realno ugrožen i da ukazujući na sve to što se dešava svima u svetu pokušamo da ostvarimo neku vrstu dijaloga i da ne uvedemo Srbe koji žive na KiM u bezbednosni problem.

– Ali, naravno da budemo spremni da reagujemo i zaštitimo njihove živote – rekao je Stefanović.

Dodao je da je situacija složena i da ne misli da bilo ko može da kaže da postoji lako rešenje.

Stefanović kaže i da je lično veoma zabrinut zbog takvog "lagodnog, nonšalantnog odnosa prema kršenju međunarodnih rezolucija i rezolucija SB UN, što je, kako je dodao, nedopustivo u međunarodnom pravu. On je istakao da srpski narod zaslužuje zaštitu kao i svaki drugi narod koji se nađe u takvoj situaciji.

– Pratićemo situaciju i dalje i obaveštavati javnost – dodao je on.

Naveo je da to što rade prištinske institucije unosi nemir, a kretanje Kfora na severu ne uliva poverenje iz razloga što Srbi ne znaju za to niti znaju razlog za to, a drugo što se dešava u isto vreme kada se najavljuje formiranje vojske Kosova.

Izvor: tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter