Izvor:
14.09.2016 u 15:13
0

VUČIĆ U POSETI FRANCUSKOJ: Sastaje se sa premijerom, visokim funkcionerima, a učestvovaće i na…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić počinje danas dvodnevnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa premijerom te zemlje i drugim visokim zvaničnicima, učestvovati na poslovnom forumu i razgovarati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.

Vučić će razgovarati sa premijerom Francuske Manuelom Valsom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Program posete izuzetno je ambiciozan i uključuje političke, evropske i ekonomske teme.

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, svakako će biti u centru pažnje.

U skladu s tim, premijera bi u poseti, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da prate ministri za averopske integracije, Jadranka Joksimović, privrede, Goran Knežević i unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

Premijer Vučić sastaće se i sa predsednikom Senata Žerarom Laršerom, kao i sa predsednikom Skupštine Klodom Bartoloneom.

Vučić će razgovarati i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom dve strane će potpisati sporazum o saradnji.

Premijer će razgovarati sa predsednikom Paris Metropole Patrikom Olieom.

Govoriće na konferenciji u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans", a potom će se sastati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji, uključujući Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

Premijer će radnu posetu završiti predavanjem na Univerzitetu Sienses Po. na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Posebnu pažnju obe strane pridaju poslovnom forumu u francuskoj poslovnoj asocijaciji, na kojem će, u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija, biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a u Beogradu se očekuje se da će to biti prilika za povećanje francuskih investicija u Srbiji, kao i do zajedničke realizacije nekih od infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter