PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI: Srpska deca osetila posledice nakon teških mera Prištine!

 

 

 U Domu u Kosovskoj Mitrovici u podne miran protest protiv odluka Prištine održali su predstavnici udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama "Podrži me".

 Oni su upozorili da se nerazumne mere Prištine odražavaju na rad udruženja, ali i na položaj osoba sa invaliditetom. Predsednica udruženja "Podrži me" Ivana Rakić rekla je da su se okupili roditelji bolesne dece, koji nose veliki teret i posebno su pogođeni krizom nakon teških mera Prištine. Ona je predstavnike međunarodne zajednice pitala imaju li srpska deca pravo na lecenje, na život i mirno detinjstvo. 

- Niste nas zaštitili pre 19 godina, zašto to ne uradite sada? Mnogo smo propatili, ali nećemo odustati, jer odavde nema nazad. Naša deca od rođenja nemaju pravu slobodu, ali mi ćemo ostati ovde, verujemo našoj Srbiji - rekla jen ona kroz suze.

 U ime roditelja dece sa posebnim potrebama, Mirjana Jovanović je istakla da UNICEF ne bi smeo da dozvoli sve što se dešava na KiM, a ne da gleda ovu sramotu. Maratonac Blagoje Janaćković, naveo je da narod mora da se bori i pokaže da je jak.

- Ove mere nas sve pogađaju, molimo za razumevanje prema nama - poručio je i praćen suzama u sali, ponovio apel svetu da otvori oči i ukine mere Prištine.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live