GOJKOVIĆ NA INAUGURACIJI NOVE PREDSEDNICE GRUZIJE: Zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prisustvovala je danas u ime Srbije inauguraciji novoizabrane predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

Gojković je prisustvovala svečanoj ceremoniji u gradu Telavi, a potom će biti i gost na svečanoj večeri koju priređuje predsednica Zurabišvili, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Ona je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazila uverenje da će Srbija i Gruzija nastaviti da razvijaju dobre i prijateljske odnose.

Gojković je razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Davidom Zalkalianiem, kao i sa predsednikom Parlamenta Iraklijem Kobahidzeom i navela da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje saradnje na svim poljima, kao i na parlametarnom nivou i na ekonomskom planu.

Ona je zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na tome što je glasala protiv prijema tzv. "Kosovo" u Interpol na Generalnoj skupštini održanoj u Dubaiju.

Gojković je razgovarala i sa brojnim visokom zvaničnicima na marginama inauguracije predsednice Gruzije o unapređenju bilateralnih odnosa i razvijanju saradnje, među kojima i sa predsednikom Parlamenta Azerbejdžana Ogtajom Asadovim, predsednikom Senata Češke Jaroslavom Kuberom, predsednikom Parlamenta Litvanije Viktorasom Prankietisom, kao i predsednikom Parlamenta Poljske Merekom Kuhčinskim, navodi se u saopštenju.

 

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live