Nebojša Stefanović o ponuđenoj ostavci: Osetio sam deo nemoći da zaštitim svoje kolege u Lučanima!

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova izjavio da je rekao predsedniku Srbije da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima.

Nebojša Stefanović je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je bio spreman da to uradi jer je osetio "jedan deo odgovornosti i nemoći" da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.

- Kad sam video to ponižavanje policije, a svestan sam da ne možete uvek da reagujete striktno po procedurama, tada sam to rekao predsedniku Srbije, makar kao čin podrške kolegama. Kad vidite da upadaju unutra i kad gledam ljude koji se osećaju nemoćno jer hoće da budu normalni, onda nemam pravo da ćutim - kazao je ministar. 

On je dodao da je u vezi eventualne ostavke hteo da se konsultuje sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem kao čovekom koji, kako je rekao, uživa najveće poverenje gradjana. 

Navodeći da policija uvek ima izbor u zakonskim okvirima da li da reaguje oštro ili ne, ministar je kazao da je na njegovu sreću, policija u Lučanima izabrala da reaguje "veoma blago". 

- Danas raznorazni demonstranti šetaju i blokiraju ulice po pet časova i nema problema, a ne tako davno bilo je i vodenih topova, suzavaca, metaka. Ne znam da li u poslednjih pet godina znate kako izgleda vodeni top, o suzavcu da ne pričam - rekao je Stefanović. 

Na to je reagovao i predsednik Srbije koji je naveo da je "Nebojša imao težak dan". "Nije to baš bilo u takvoj formi… Nebojša će o tome sutra. Imao je težak dan, mnogo krivičnih prijava… Ni u jednoj od tih nasilničkih akcija nije učestvovao niko iz SNS, osim eventualno građana koji bi glasali za SNS, a koji su bili napadnuti", rekao je Vučić. 

- Nebojša me je uznemiren zvao i rekao da niko nema pravo da ponižava policiju. Ja sam mu rekao da dok ne počine nasilje puti da prete, vuči, rade šta hoće. Njemu je bilo prilično teško. Ja nisam hteo o tome da razgovaram pošto će on sa mesta u našoj partiji i državi ići kad i ja - rekao je Vučić.

B92
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live