Izvor:
18.12.2018 u 19:29
0

MINISTARKA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE: EU razume da Srbija na svet gleda kroz saradnju, reforme, dijalog!

Ono što je bila poruka Srbije u Briselu, a što je EU dobro razumela, je to da mi svet očigledno gledamo drugačijim očima, izjavila je ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

– Srbija posmatra svet na način saradnje, kooperacije, dogovora, dijaloga, reformi, napretka. Neki drugi to očigledno još uvek nisu u stanju da urade i mi smo apelovali na EU da i njima pomognu da shvate da bi trebalo da budu deo rešenja, a ne stalno deo problema. Kakva će reakcija biti, to ćemo videti. Srbija radi svoj posao, maksimalno smo posvećeni razvoju i napretku Srbije, ali i jednoj aktivnoj, diplomatskoj agendi, kojoj pre svega promovišemo naše interese – izjavila je ministarka Joksimović.

Današnji sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, kojim je predsedavala visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, najvažniji je ugovorni odnos koji Srbija ima sa EU i na osnovu njega se prate politički i ekonomski kriterijumi, usvajanje pravnih tekovina EU i usklađivanje sa evropskim standardima, objasnila je ministarka u svojoj izjavi.

– Dakle, sve važne stvari koje su deo reformskog procesa Srbije. U tom smislu, svaki sastanak ovog tipa prolazimo kroz sve najvažnije političke, ekonomske kriterijume i uvođenje standarda u različitim oblastima. Mislim da je ovaj sastanak pokazao da je Srbija zaista, i to je i konstatovano na kraju sastanka, da je Srbija zaista u najvećoj meri i bez velikih poteškoća i bez velikih otvorenih pitanja sprovodi na najbolji mogući način Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju čime pokazujemo da je zapravo Srbija ozbiljan kandidat za EU, što mislim i da je rečima gospođe Mogerini na konferenciji sa premijerkom na najbolji način i potvrđeno – rekla je ministarka Joksimović.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/goranmilojevic9

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter