Izvor:
19.12.2018 u 15:56
0

TRAMP TVITNUO – „ISIS JE PORAŽEN“: Američka vojska počinje potpuno i brzo povlačenje iz Sirije! (FOTO)

U toku je planiranje za "potpuno" i "brzo" povlačenje američkih trupa iz Sirije, izjavio je neimenovani američki zvaničnik za odbranu.

– Ovu odluku, koja je preokret u odnosu na prethodnu američku politiku, doneo je predsednik SAD Donald Tramp, koji je dugo signalizirao želju da izađe iz Sirije – dodao je neimenovani zvaničnik, prenosi CNN.

U sredu ujutru, predsednik Tramp je na Tviteru objavio "Islamska država bila jedini razlog zbog koga su američke trupe bile u Siriji".

– Pobedili smo ISIS u Siriji, što je bio jedini moj razlog da ih tamo držim tokom predsednikovanja – napisao je on.

SAD trenutno imaju oko 2.000 vojnika na terenu u Siriji i glavna uloga im je obučavanje lokalnih snaga u borbi protiv terorističke grupe, tzv. Islamske države.

Oni su prvenstveno posvećeni obuci Sirijskih demokratskih snaga, koje podržavaju SAD i koji su imali uspeha u borbi protiv tzv. Islamske države.

CNN ističe kako je trenutno teško proceniti koliko boraca ISIS-a je ostalo u Siriji, a prema procenama koalicije predvođene SAD, u toj zemlji ih ima oko 2.000.

Međutim, prema proceni američkog Ministarstva odbrane, u Siriji bi moglo da bude i do 30.000 ekstremista.

CNN navodi da SAD poseduje snage u Iraku koje bi mogle da sprovedu napade u Siriji, oko 5.000 vojnika.

Portparol Pentagona, pukovnik Rob Maning, rekao je CNN-u da "u ovom trenutku nastavljaju da rade sa partnerima u regionu".

Koalicija predvođena SAD nedavno je odbacila da će doći do bilo kakve promene u broju vojnika SAD u Siriji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter