Izvor:
16.09.2016 u 18:46
0

MILORAD PUPOVAC IZDOMINIRAO: Da li će postati novi potpredsednik hrvatske vlade?

Nakon sastanka sa zastupnicima manjinskih zajednica u Hrvatskom saboru, šef HDZ Andrej Plenković izjavio je da ih svih osam želi u novoj vladi, a da će o imenima, odnoso konkretno o angažmanu Zlatku Hasanbegoviću, biti reči kada se dođe u fazu odlučivanja o ministrima.

Plenković je novinarima nakon sastanka rekao da će naredni dogovor sa Mostom nezavisnih lista o formiranju vlade biti u ponedeljak i da nema nikakvih ultimatuma.

"Odluka da se najpre razgovara s Mostom govori o tome koliko smo spremni da realizujemo nastavak saradnje, uz podršku svih osam predstavnika nacionalnih manjina", rekao je Plenković.

Pupovac je kazao da su njegovi interesi usmereni na program i ideje.

"Ono što bih hteo da istaknem je da za razliku od pre deset meseci, nas osam zastupnika je radilo u potpunoj autonomiji i izrazito cenim što se to poštuje i što zastupnici su međusobno stvorili solidarnost da mogu nastupati zajedno i deliti zajedničku odgovornost i zajedno nastupati kada su posredi razgovori s Plenkovićem i saradnicima", rekao je .

To je, kazao je Pupovac, za nas od iznimne važnosti, a iz toga će proizaći sva ostala rešenja koja su za manjine izrazito bitne.

Pupovac je naglasio da će participirati u vladi ali ne na način na koji to mediji prezentiraju.

Inače, hrvatski mediji preneli su juče da je Pupovac rekao da je spreman da bude potpredsednik vlade, ali ne one u kojoj bi sedo Hasanbegović.

Tanjug
Foto:nspm.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter