BLIŽI SE TRENUTAK ISTINE: Čelnicima OVK je mesto na optužnici a ne među svedocima!

 

Predsednik skupštinskog Odbora za Кosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da je prvoj grupi bivših komandanata OVК, koja bi trebalo da ode u Hag, gde će biti saslušani pred Specijalnim sudom, mesto na optužnici, a ne na spisku svedoka.

- Ovi koji su pozvani sada, po meni su pre kandidati da se nađu na optužnicama, nego da budu svedoci, ali možda će neko od njih i biti zaštićen svedok - kaže Drecun.

Dodaje da su saslušanja deo završne faze prikupljanja dokaza o počinjenim zločinima i navodi da će nakon toga specijalizovano tužilaštvo odlučiti da li imaju dovoljno dokaza i da li će ići u podizanje optužnica.

Cilj salušanja bivših komandana OVК koji su pozvani u Hag je da utvrdi koliko dokaza ima i šta može sa tim dokazima da se uradi, kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, nakon toga će se odlučiti da li će i ko biti na optužnicama, a prema spisku bivših komandanata koji su pozvani već se naslućuju predmeti koji se tretiraju.

- Neminovno se bliži trenutak kada će istina o užasnim zločinima, etničkom čišćenju, brutalnim ubistvima i silovanjima koje je počinila teroristička OVК-a da se sazna i to je najvažnije, pored toga da odgovorni budu procesuirani - zaključio je Drecun.

Prema pisanju medija, do sada iz Specijalnog suda u Hagu pozive su dobili i komandant OVК Rustem Mustafa, Sami Ljushtaku, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Silun, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVК Raimonda Rear i drugi.

 

Izvor: Politika
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live