HARADINAJ UPUTIO PROZIVKE EU: Dok EU vrši pritisak na Kosovo neoglašava se na scene u Banjaluci!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, prozvao je danas EU zbog nereagovanja na, kako tvrdi, nove provokacije Beograda, ovog puta preko „svog satelita” Republike Srpske, gde su tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevane pesme kojima je pozivano na „osvetu i osvajanje Кosova”.

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da Brisel vrši pritisak samo kada su u pitanju legitimne odluke prištinske vlade kao što su mere nametnutnog stopostotno povećanog poreza na robu iz Srbije.

- Dok Evropska unija koristi sve načine da izvrši pritisak na Кosovo da ukine legitimnu i zakonsku meru uvođenja takse, što koriste sve razvijene zemlje, kao što su Sjedinjene Države, Francuska, Кanada, neoglašava se na scene (u Banjaluci) u kojima se poziva na rat i genocid - naveo je Haradinaj.

Neuspehom EU smatra to što Brisel ne reaguje na „destabilizujuće akcije Srbije”, koje sada sprovodi preko „svojih satelita koji se zove Republika Srpska”.

Srbija, tvrdi Haradinaj, aktivno odbija da se integriše i prihvati evropske vrednosti, dok je u Banjaluci juče održan „provokativni marš usmeren na destabilizaciju celog Balkana”.

Tvrdi da je tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevana pesma „Heroji Кosova”, koja, kako kaže, „poziva na osvetu i invaziju Кosova”, a sve to, dodaje, prate pozivi protiv EU.

 

Izvor: Politika
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost