SERGEJ TRIFUNOVIĆ PREDLOŽEN ZA LIDERA PSG: Izbori zakazani za 26.januar!

Glumac Sergej Trifunović predložen je za lidera Pokreta slobodnih građana.

Takav, formalni, predlog, podneo je juče Boban Bogdanović, funkcioner PSG i čovek koji je važio za desnu ruku doskorašnjeg šefa PSG Saše Jankovića.

Bogdanović je u predlogu svoju inicijativu objasnio time što je, između ostalog, Trifunović ostao dosledan ciljevima PSG.

- Sa velikim entuzijazmom, znanjem, harizmom, nepotkupljivošću i hrabrošću treba da preuzme političku odgovornost, i sa mesta predsednika PSG zajedno sa članovima PSG, ispravi sve zajedničke greške i trasira snažan politički građanski korpus u borbi protiv višedecenijskog političkog sistema koji je Srbiju doveo do litice ekonomskog i političkog ponora - predložio je Bogdanović.

Ova informacija potvrđena je u Sekretarijatu PSG.

Potvrda i iz PSG

- Gospodin Trifunović jeste predložen kao kandidat za predsednika Pokreta, ali je još uvek nije prihvatio kandidaturu, niti se zvanično sam kandidovao. Takođe, rekao je da se neće baviti novinskim natpisima i mi kao organizacija poštujemo njegov stav - rekla je  Sandra Lazić iz PSG.

Da bi Trifunović mogao da bude jedan od kandidata za lidera PSG najavio je funkcioner tog pokreta Aleksandar Olenik. On je, do juče, bio i jedini kandidat za tu poziciju.

Trifunović je rekao da Olenik "gradi kampanju na njegovom imenu" i da "ne zna zašto to radi".

Prvi je informaciju o kandidaturi Trifunovića izbacio funkcioner PSG Aleksandar Olenik. Ujedno je do sada Olenik bio i jedini formalni kandidat za šefa pokreta, a juče je objasnio da mu je stigla od njegovih najbližih saradnika.

- Od njih sam čuo da Trifunović razmišlja o tome i da ima nameru da se kandiduje za lidera PSG. Ne mogu da komentarišem ništa više jer je to njegova stvar. On je član PSG i ima formalno pravo to da uradi. Dok se ne kandiduje, neću ništa više da kažem - kaže Olenik.

Sve će biti jasno 18. januara, do kada je rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG. Izbori su zakazani za 26. januar, a da li će se tada zaokruživati i ime poznatog glumca, nejasno je.

Sergej: Taj čovek gradi kampanju na meni, nije mi jasno

- On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem. Čovek gradi kampanju na meni. Ja to ne razumem i neću time uopšte da se bavim - kazao je Trifunović.

Na pitanje otkud baš njegovo ime u ovoj priči, odgovora da ni njemu nije jasno.

- Nije ni meni jasno uopšte. Čovek bi trebalo da pravi kampanju na osnovu svog imena i prezimena, a ne na osnovu mog. Neću ništa da komentarišem, tako da koje god ti sledeće pitanje bude, isto ću ti reći - poručio je Trifunović.

Postavili smo ipak pitanje, i to direktno - da li ima takvih političkih pretenzija, i čuli:

- Malo pre sam ti na čistom srpkom dao odgovor. -

Pokret slobodnih građana, prema najnovijem istraživanju, trenutno ima podršku 1,2 odsto građana, a vest da bi mogao da ih preuzme u njihovim redovima dočekan je dvojako.

- Pojedini ne gledaju baš blagonaklono na tu opciju, dok drugi smatraju da bi Trifunović mogao da im obezbedi veliki broj građana opozicionih birača da sa 1,2 odsto dođu do mnogo većeg procenta. Vode se primerom pokreta "Pet zvezdica" u Italiji koji je osnovao glumac Bepe Grilo, a koji je pre godinu dana na izborima u Italiji postao najjača pojedinačna stranka na političkoj sceni Italije sa osvojenih 31 odsto - kažu iz PSG.

Govoreći o ovoj opciji, Bojan Klačar iz Cesida kaže da bi ključna prednost za PSG bila ta što bi dobili veoma prepoznatljivu i veoma popularnu osobu.

- I osobu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni vlast ni opoziciju. A to je jako važno u politici. Minus bi bio to što nema političko iskustvo i što je politički nepredvidiv - ocenjuje Klačar. I za PSG je budućnost, barem do kraja januara, nepredvidiva, a sve se zakuvalo nakon što je osnivač PSG i bivši zaštitnik građana Saša Janković dao ostavku na tu funkciju i povukao se iz politike. Zato smo i pitali Jankovića šta on misli o opciji da ga Trifunović zameni i dobili odgovor: "Srećna vam Nova godina".

 

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live