VULIN: Imamo sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Rusijom koja se uspešno sprovodi!

Srbija i Rusija imaju vojnotehnički sporazum koji se uspešno sprovodi u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je danas ministar Aleksandar Vulin.

-Znate, kada vojske razgovaraju i kada države razgovaraju imaju načina da kažu sta je potrebno jedni drugima i o tome ćemo razgovarati kada i ako bude bilo potrebe- rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, kada je u pitanju njegov resor.

Ministar je naglasio da Srbija i Rusija imaju sporazum o vojnoj tehnickoj saradnji koji se, kaže, izuzetno uspešno sprovodi.

-Sve što je dogovoreno je i obezbeđeno u rokovima kako je rečeno da će biti. To ste mogli da vidite i na vežbi ''Vek pobednika'' gde smo posle mnogo godina mogli da vidimo osam ispravnih migova 29- naveo je Vulin

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, na pitanje novinara da li možemo očekivati nešto novo od posete Putina, kaže: naravno da očekujem.

-Mi smo već kupili dosta savremenog naoružanja i podigli dobar deo kapitalnih borbenih sposobnosti odgovarajućim nabavkama iz sistema naoružanja Ruske Federacije- naveo je Miloradović.

Takođe, podsetio je da smo dobili i značajne donacije, osam aviona mig 29, i da je potpisan ugovor o donacijama 30 tenkova čije se isporuke, kaže, očekuju tokom ove godine.

-Očekujemo još dobrih vesti iz Ruske Federacije- kazao je Miloradović.


Izvor:Tanjug
Foto:Twiter/Glas Balkana

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00 U provod sa Parovima
21:00  Čađava mehana
23:00  Novajlije izbacivanje