Izvor:
11.01.2019 u 12:04
0

STAV SVETA PREMA KOSOVU I ALBANCIMA SE ZNAČAJNO MENJA: Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona ocenjuje dr Zoran Dragišić!

Profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je, povodom izvođenja čelnika OVK pred sud u Hagu, da se stav sveta prema Kosovu i Albancima značajno menja i ocenio da su predsednik Aleksandar Vučić i srpska diplomatija uradili ono što se do juče činilo nemogućim.

Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona, u stavu SAD, što se videlo i iz pisma predsednika Donalda Trampa predsedniku Vučiću i Hašimu Tačiju, a to je da će Amerika podržati svaki dogovor Beograda i Prištine – rekao je Dragišić.

Činjenica da je formiran Sud za ratne zločine pripadnika OVK i da će se neki ljudi koji su se do juče činili nedodirljivim i koje je deo svetske javnosti doživljavao kao heroje i borce za slobodu, suočiti sa sudom, dokazima i svedocima, govori takođe o promeni stava svetske javnosti prema onome što se dešavalo na Kosovu i Metohiji, ocenio je Dragišić.

Dragišić, koji je i narodni poslanik, je dodao da "nije preveliki optimista kada su u pitanju presude čelnicima OVK, imajući u vidu iskustvo Haškog tirbunala, ali je dodao da je značajna činjenica da su čelnici OVK otišli u Hag i činjenica da će se tamo pročitati zašto su sve okrivljeni i da će se pojaviti dokazi i svedoci o najstaršnijim zločinima na Kosovu i Metohiji.

On smatra da će tako i svetska javnost moći da vidi jednu drugugačiju sliku o događajima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter