STAV SVETA PREMA KOSOVU I ALBANCIMA SE ZNAČAJNO MENJA: Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona ocenjuje dr Zoran Dragišić!

Profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je, povodom izvođenja čelnika OVK pred sud u Hagu, da se stav sveta prema Kosovu i Albancima značajno menja i ocenio da su predsednik Aleksandar Vučić i srpska diplomatija uradili ono što se do juče činilo nemogućim.

- Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona, u stavu SAD, što se videlo i iz pisma predsednika Donalda Trampa predsedniku Vučiću i Hašimu Tačiju, a to je da će Amerika podržati svaki dogovor Beograda i Prištine - rekao je Dragišić.

Činjenica da je formiran Sud za ratne zločine pripadnika OVK i da će se neki ljudi koji su se do juče činili nedodirljivim i koje je deo svetske javnosti doživljavao kao heroje i borce za slobodu, suočiti sa sudom, dokazima i svedocima, govori takođe o promeni stava svetske javnosti prema onome što se dešavalo na Kosovu i Metohiji, ocenio je Dragišić. 

Dragišić, koji je i narodni poslanik, je dodao da "nije preveliki optimista kada su u pitanju presude čelnicima OVK, imajući u vidu iskustvo Haškog tirbunala, ali je dodao da je značajna činjenica da su čelnici OVK otišli u Hag i činjenica da će se tamo pročitati zašto su sve okrivljeni i da će se pojaviti dokazi i svedoci o najstaršnijim zločinima na Kosovu i Metohiji. 

On smatra da će tako i svetska javnost moći da vidi jednu drugugačiju sliku o događajima na Kosovu i Metohiji.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live