Izvor:
18.09.2016 u 19:08
0

VULIN JASNO PORUČIO: Vladi prioritet porodica i tradicionalne vrednosti, a brak je po Ustavu samo zajednica muškarca i žene!

Srbija je uspostavljena na porodičnim vrednostima i očuvanje porodice je jedan od prioriteta ministarstva za rad, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin koji je obišao Centar za zaštitu dece i omladine "Drinka Pavlović" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, država je samo prošlog meseca izdvojila 4,2 milijarde dinara za različita prava koja se tiču podrške porodici (dečji dodatak, roditeljski dodatak, porodiljsko…

– Vlada koju predvodi Aleksandar Vučić čvrsto se drži ustavnih kriterijuma kada je u pitanju definisanje porodice. Vrednosti na kojima je stvorena Srbija jesu i vrednosti Vlade Srbije – rekao je Vulin.

On je dodao da se čini sve, u materijalnom, političkom i svakom drugom smislu da se tradicionalna porodica sačuva, obnovi i da bude veća.

Podsetivši da je po Ustavu brak zajednica života muškarca i žene, Vulin je rekao da će se u skladu sa tim odgovorni za upravljanje Srbijom tako i ponašati.

Komentarišući današnju Paradu ponosa, Vulin je kazao da svako ima pravo da odlučuje o svom životu, kao i da iskaže svoju različitost, ali isto tako svako ima pravo da insistira i na tradicionalnim vrednostima.

– Svako neka iskazuje svoju različitost bez nasilja, bez ugrožavanja onog drugog, ali dozvolićete da postoje i oni koji smatraju da je tradicionalna porodica ono što mora biti sačuvano – rekao je Vulin.

Vulin je obišao Dom za decu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović" u okviru akcije Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsednik.

Vulin je u Dom došao sa suprugom i sinom.

– Za nas nema veće vrednosti od porodice, ova deca nisu imala tu sreću da odrastaju i da žive u svojim biološkim porodicama sa svojim roditeljima, ali zato smo mi tu, da im pomognemo da se osete voljenim, da znaju da čitava Srbija vodi računa o njima – rekao je Vulin.

On je objasnio da su predstavnici beogradskog Pokreta socijalista došli sa svojim porodicama da toj deci učine nedelju lepšom i da pokažu koliko im je stalo do njih.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter