Izvor:
15.01.2019 u 09:40
0

DAČIĆ POTVRDIO: Tačna je vest da su SAD zapretile Prištini!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je po informacijama kojima raspolaže 100 odsto tačna vesta da je SAD zapretila Kosovu da će im uvesti neku vrstu sankcija ako ne ukinu takse na srpsku robu.

– Po informacijama koje imamo ta vest je 100 odsto tačna – da je Amerika zapretila Kosovu – ili ćete ukinuti takse ili će vam biti uvedene neke vrste sankcija – kazao je Dačić za Radio-televiziju Srbije.

Dačić je rekao da se u diplomatskim krugovima i u razgovorima sa ljudima iz Stejt departmenta može čuti da sigurno da kosovski premijer Ramuš Haradinaj "ukoliko ostane ovako kako jeste" neće u skorije vreme posetiti SAD, odnosno da mu neće dati vizu.

– Nije prvi put da se Amerika tako odnosi prema njemu. To se već njemu dešavalo više puta u njegovoj karijeri. S druge strane to potvrđuje ono što smo govorili ranije, a to je da neće biti uspeha u nastojanjima da Pritšina ukine svoju nerazumnu odluku o taksama za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, dok se veoma snažno ne oglase i ne izvrše snažan pritisak Sjedinjenje Američke države – kazao je Dačić.

On je naveo da Kosovo boli sve što dolazi od Amerike i da je reakcija američke strane bitna jer pokazuje da SAD ostaju opredeljene da se pruži prilika pokušaju da se postigne trajno rešenje za rešavanje kosovskog pitanja, a koje se ne može postići bez kompromisa.

– Amerika to podržava, a s druge strane neće dopustiti da sporazum ne bude sporazum zato što ga Priština opstruira – rekao je Dačić.

On je dodao da SAD ozbiljno shvata mogućnost dolaska do dogovora Beograda i Prištine, što Srbija pozitivno ocenjuje.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter