Izvor:
17.01.2019 u 15:51
0

KLAUS ŠVAB: Svetski lideri moraju definisati novi pristup globalizaciji koji je inkluzivniji!

Osnivač i predsednik Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, Klaus Švab, kaže da svetski lideri moraju definisati novi pristup globalizaciji koji je inkluzivniji.

"Globalizacija donosi pobednike i gubitnike. Postoji mnogo više pobednika u protekle 24, 25 i 30 godina, ali sada moramo da se pozabavimo gubitnicima, odnosno onima koji su izostavljeni", izjavio je Švab uoči zasedanja WEF-a od 22. do 25. januara u Davosu, a prenosi CNBC.

Glavna tema ovogodišnjeg foruma u Davosu je "Globalizacija 4,0: Oblikovanje nove arhitekture u svetlu četvrte industrijske revolucije", koji će, kako se procenjuje, okupiti više hiljada učesnika, među kojima šefove vlada, čelnike vodećih svetskih kompanija i predstavnike civilnog društva.

Decenijama je postojao snažan konsenzus da je globalizacija pomogla stimulisanju rasta zarada i kreiranju novih radnih mesta, i to ne samo u razvijenim zemljama, već i u siromasnijim zemljama sveta.

Ipak, u poslednjih nekoliko godina, populistička retorika protiv globalizacije je uzela maha, što je probudilo bes mnogih koji su ljuti zbog automatizacije radnih mesta, nestanka tradicionalnih industrija i migracija koje remete ustanovljeni poredak.

"Tako da, ako govorite o globalizaciji 4.0, ona mora da bude inkluzivnija, održivija i bazirana na principima lojalnosti", izjavio je Švab.

Izvor: Tanjug
Foto: Koreni.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter