Izvor:
17.01.2019 u 16:42
0

INTERMODALNI TERMINAL U BATAJNICI: Da učestvuje na tenderu za izgradnju terminala zainteresovano je 12 firmi iz zemlje i inostranstva!

Da učestvuje na tenderu za izgradnju Intermodalnog terminala u Batajnici zainteresovano je 12 firmi iz zemlje i inostranstva, objavljeno je na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predstavnici firmi obišli su lokaciju, posle čega su im na sastanku sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, Ministarstva finansija, Grada Beograda i Direkcije, dobili dodatne informacije o radovima na tom projektu.

Projekat se zajednički finansira iz pretpristupnog fonda Evropske unije i iz budžeta Srbije, dok je Grad Beograd obezbedio zemljište, za koje je do sada Direkcija isplatila vlasnicima oko 450 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo građevinarstva sa Gradom Beogradom, preko Direkcije, već nekoliko godina radi na realizaciji tog projekta, koji ce biti deo budućeg logističkog centra u Beogradu.

Sadašnji tender sprovodi se po pravilima FIDIC ugovora i podrazumeva projektovanje i izvođenje radova na izgradnji Intermodalnog teminala u Batajnici, koji treba da integriše sve transportne sektore i da poveća atraktivnost i konkurentnost Srbije kao zemlje tranzita, sa smanjenjem troškova transporta i uticaja teških teretnih vozila na životnu sredinu.

Intermodalni terminal će biti opremljen za pretovar i skladištenje, i povezaće različite vidove transporta, prvenstveno putni i železnički.

U kompleksu od 10 hektara, koji obuhvata sadašnji tender, biće izgrađeno ukupno tri kilometra saobraćajnica i železničke infrastrukture.

Na površini od blizu dva hektara izgradiće se poseban plato za skladištenje kontejnera, oko pet hektara će biti ostavljeno za slobodne površine i za uređenje zelene površine, a projektom je predviđena izgradnja oko 70 parking mesta.

Na sajtu se navodi da će u toku izgradnje intermodalnog terminala biti raspisan i tender za nabavku prateće opreme neophodne za funkcionisanje terminala.

U toku su i pripreme za realizaciju logističkog centra neposredno uz terminal, na kojem će se obavljati svi logistički poslovi u vezi sa drumskim i železničkim saobraćajem, kao što su špedicija, prevoz i carina, a biće zastupljene i prateće usluge skladištenja i održavanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Printscreen/Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter