Izvor:
18.01.2019 u 10:01
0

OKONČAN ČETVOROMESEČNI POLITIČKI ZASTOJ U ŠVEDSKOJ: Premijer opet Leven!

Poslanici švedskog parlamenta izabrali su manjinsku vladu levog centra premijera Stefana Levena, čime je okončan četvoromesečni politički zastoj u toj zemlji tokom kojeg je Leven obavljao dužnost tehničkog predsednika vlade.

Za vraćanje Levena, koji je na vlasti od 2014. godine, na funkciju premijera glasalo je 153 poslanika, 115 je bilo protiv, a 77 uzdržano.

Navodi se da je Levenu podršku pružila njegova Socijaldemokratska radnička partija Švedske i Zeleni, protiv njega je glasao blok stranaka desnog centra, dok su se tri manje stranke uzdržale.

Navodi se da su političari u Švedskoj nastojali da formiraju vladu bez Švedskih demokrata, stranke za koju agencija tvrdi da ima neonacističke korene, a bila je trećeplasirana na parlamentarnim izborima održanim 9. septembra prošle godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter