Izvor:
18.01.2019 u 12:07
0

IZJAVA KADRI VESELJIJA O POSETI PUTINA SRBIJI: Ovim gestom Rusija pokazala da teži ka priznanju nezavisnosti Kosova!

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu pozitivna stvar, te da je jasno da se zvanična Moskva kreće ka, kako je rekao, priznavanju Kosova kao "nezavisne i suverene države", preneo je prištinski Zeri onlajn.

Veselji je na konferenciji za novinare ustvrdio da je na to ukazuje i činjenica da je predsednik Putin, nakon susreta sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, juče u Beogradu rekao isto što je rekao i, kako je kazao, "našem predsedniku Hašimu Tačiju".

Tači i Putin imali su kratki susret u Parizu tokom obeležavanja 100. godišnjice od kraja Prvog svetskog rata.

– Poseta ruskog predsednika Srbiji je pozitivna stvar. Mi smo okrenuti Americi, mi smo okrenuti ka Zapadu. Naše komšije na severu se pretvaraju da su dobri sa našim partnerima, ali otvaraju vrata Rusiji. Međutim, Putin je tokom posete Srbiji, posle sastanka sa srpskim predsednikom ponovio poruke koje je ranije rekao našem predsedniku Hašimu Tačiju. To znači da se Rusija kreće ka priznavanju Republike Kosovo – rekao je Veseli.

Istine radi, Putin je juče u Beogradu poručio da rešenja pitanja Kosova nema bez Rusije i da će Moskva prihvatiti svaki sporazum koji bude prihvatljiv za Beograd i Prištinu.

Veselji je ponovio da će se o prihvatanju finalnog sporazuma sa Beogradom o normalizaciji odnosa u konačnici izjasniti građani na referendumu.

– Nećemo stati, ući ćemo u proces dijaloga, donositi odluke koje će biti suverene i tome dati svoj pečat. Konačnu odluku će doneti građani na referendumu, koji o svemu odlučuju suvereno – rekao je Veselji.

Izvor: tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter