Izvor:
19.01.2019 u 07:46
0

ZORAN RADOJIČIĆ: O Putinovoj poseti ali i veoma važanim sporazumima potpisanim za Beograd!

Beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je sinoć da je ponosan na to kako je prestonica Srbije dočekala ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i da je tokom posete ruske delegacije potpisan veoma važan sporazum za Beograd.

Radojičić je s direktorom ruske kompanije Boos lajting grup, koja je jedna od najvećih u svetu u domenu energetsko efikasne rasvete, potpisao ugovor o novom konceptu osvetljenja srpske prestonice. "Posebno ćemo se baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se raditi projekat fasadno dekorativne rasvete", rekao je gradonačelnik

Govoreći o poseti Putina, Radojičić je rekao da je ona poruka podrške politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svima nama, ali i da će doček koji je Beograd priredio sigurno pozitivno uticati na imidž grada, te na veću posetu turista.

U tom je smislu pomenuo da sada praktično svaki deseti Beograđanin na direktan način zarađuje od turizma, a kad je reč o velikim projektima pomenuo je da "Beograda na vodi” "nezadrživo ide napred", te da će izgradnja gondole od Kalemegdana do Ušća promeniti izgled Beograda.

Radi se na realizaciji i drugih veoma važnih projekata, kao što je rekonstrukcija novog Prihvatilišta za decu od 1.700 kvadratnih metara u koju je predviđeno useljenje 25. februara, rekao je gradonačelnik i podsetio da postojeća zgrada ima svega 250 kvadrata.

Takođe, projekat Tiršova 2 ide svojim tokom, s namerom da lad bude završena Tiršova bude jedna od vodećih institucija u regionu, sa novim konceptom lečenja dece.

Podsetio je da se radi dogradnja Doma zdravlja u Obrenovcu, da se očekuje početak izgradnje Doma zdravlja u Borči, zdravstvene stanica u Ugrinovcima, ambulante u Kumodražu, izgradnja novog Doma zdravlja u Batajnici, rekonstrukcija postojećeg u Zemunu, kao i rekonstrukcija 13 drugih domova zdravlja širom prestonice.

"Verujem da sa vizijom koje poseduje rukovodostvo Beograda, kroz realizaciju projekta pametnog i zelenog grada možemo da napravimo uštede i ekološko prihvatljive koncepte, pre svih u saobraćaju, kako bi na taj način unapredili kvalitet života naših građana", rekao je gradonačelnik

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter