Izvor:
19.01.2019 u 17:43
0

MILORAD DODIK: Sastanak sa čelnicima Evropske unije će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH!

Sastanak sa čelnicima Evropske unije će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, a nikako za priču o NATO integracijama, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– To je nešto što smo, na neki način, konsenzusom uspostavili u Predsedništvu vezano za izjavu o evropskom putu. Sve što se kasnije dešavalo vezano je za problematizaciju tog pitanja. Odjednom se pojavilo i pitanje NATO-a i vezivanja tog pitanja za formiranje vlasti, što bitno čini posetu složenijom, s obzirom na nagomilane probleme u BiH – rekao je Dodik.

On je, kako se navodi, to kazao za Radio Republike Srpske takođe ističući da je taj sastanak u Briselu ranije dogovoren.

Dodik je naveo da su problemi koje je pomenuo, u vezi sa, pre svega, formiranjem vlasti na nivou BiH, čime se, kako kaže, ne realizuje demokratski kapacitet utvrđen na izborima, što dovodi BiH u poziciju neefikasne zemlje.

– Očigledno je da nerazjašnjena situacija u BiH dovodi u krizu i odnose na nivou BiH – istakao je on.

Očekuje, kako se navodi, da će poseta Briselu biti poseta mogućnosti, ali ne može da garantuje pozitivan ishod.

– Ne mogu da garantujem neki dobar rezultat, imajući u vidu da odavde nosimo veoma negativan prtljag koji treba tamo da objasnimo, a odnosi se na neformiranje vlasti, neeefikasnost organa, kašnjenje odgovora na Upitnik i druga pitanja – rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/YugoslawAlien

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter