Izvor:
19.01.2019 u 18:12
0

IVICA DAČIĆ: Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau!

U ponedeljak će predstavnik jedne države saopštiti u Beogradu da ta zemlja povlači priznanje Kosova, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji nije želeo da potvrdi informaciju da je u pitanju Republika Palau.

– Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje – rekao je ministar.

Ministar spoljnih poslova Srbije nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje da će Republika Palau povući priznanje Kosova, što je juče objavio prištinski list Klan Kosova.

– Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je to demantovalo, što nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti – rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dačić je rekao da će u ponedeljak zvanično saopštiti koja zemlja povlači priznanje i da će predstavnik te zemlje doći sam u Beograd i predstaviti notu.

– Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, biće ih još – poručio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da su ruski predsednik i ministar spoljnih poslova tokom razgovora u Beogradu pokazali da visoko cene rad Srbije na povlačenju priznanja Kosova.

– Lavrov je iznenađen tim koliko smo zemalja privukli na našu stranu i da je to veliki politički uspeh – istakao je Dačić.

Izvor:sputniknews.com
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter