Izvor:
20.01.2019 u 17:09
0

ČOVIĆ: Končuljski sporazum – blebetanja Tačija, Haradinaja…

Povodom vesti da je u blizini Preševa pronađeno oružje za koje se pretpostavlja da je pripadalo albanskim teroristima i bilo namenjeno za nove napade, nekadašnji šef Koordinacionog centra za jug Srbije Nebojša Čović kaže da je na tom području oružje povremeno nalaženo sve do 2004. godine.

– Komandant koji se pominje, Redžep Aliju Redža, imao je operativnu zonu na prostoru sela Depce, inače je bio nekad u ''karadačkoj zoni'', to je gnjilansko-kosovsko-kamenički prostor gde je počinjen ogroman broj zločina nad Srbima od juna 1999. godine. Oni su razoružani sa 31. majem 2001. godine i dosta oružja je pokupljeno – kazao je Čović.

Prema njegovim rečima, tada je oružje odneto i uništeno i to su bile ogromne količine oružja, međutim, od tada do 2004. godine, na terenu je povremeno bilo, kako je kazao, "ceđenja" u pronalaženju oružja.

– Negde su bile i manje količine, ali negde je bilo pronalaženo oružje zauljeno i konzervirano u velikim cisternama za gorivo – istakao je Čović.

Povodom konstatacije da je nakon razoružavanja tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca potpisan tzv. Končuljski sporazum 2001. godine, Čović je naglasio da nikada nije potpisan nikakav sporazum u Končulju.

– Desilo se da je sproveden plan za mirno rešavanje krize na prostoru juga centralne Srbije. Plan verifikovan u Briselu. Ta priča o Končuljskom sporazumu, to su blebetanja Tačija, Haradinaja, Veseljija – rekao je Čović.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter