Izvor:
22.01.2019 u 15:33
0

VUČIĆ: Moraćemo da se menjamo, da obezbedimo bolje okruženje za medije i uradićemo to!

Medijima u savremenom društvu nije lako da rade na osnovu činjenica, jer se u današnje vreme "lakše prodaje emocija", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o medijskim slobodama u uslovima krize, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

– Činjenice trenutno nisu u modi – primetio je predsednik Vučić i dodao da su emocije nešto što se prodaje, a da je negativne emocije uvek lakše prodati od pozitivnih.

– Čak i moj narod kad pitate da li su zadovljni ekonomskim rezultatima, iako su brojke jasne, kažu da nisu zadovoljni. To znači da činjenice nisu u modi, da se emocije prodaju – rekao je Vučić.

Na pitanje koje mu je uputio moderator panela, glavni urednik Rojtersa Stiven Adler, šta treba da se desi da bi mu bilo ugodnije sa novinarima, uz opasku da je bio kritičan prema medijima u svojoj zemlji, Vučić je rekao da najpre želi da kaže nešto na temu uticaja slobodne štampe na ekonomiju.

To je, kaže, nešto od velike važnosti za EU, jer Srbija je privukla preko 60 odsto direktnih stranih investicija na Balkanu.

– Imamo veoma fleksibilan Zakon o radu, subvencije, privući ćemo 75 odsto stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu, ako bismo mogli da se hvalimo dobrim rezultatima u ovim oblastima, rekao je i nastavio: "Moramo svi da promenimo sebe, moramo da osiguramo slobodno okruženje štampe i ja ću to uraditi. Nijedan lider u svetu neće reći ovakve reči kao ja danas, nego će se braniti. Ja se neću braniti, to je lako. Ali, nešto drugo ne možemo da pobedimo, niko od nas – istakao je i prepričao događaj sa konferencije za medije u Abu Dabiju, kojoj je i sam prisustvovao.

Kurir
Foto: Demistifikator/Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter