Izvor:
22.01.2019 u 18:24
0

VUČIĆ U DAVOSU: Isprobao projekat mlade naučnice srpskog porekla!(FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić naišao je u Davosu na mladu naučnicu srpskog porekla Milicu Zec, koja je u tom gradu predstavila projekat virtualne realnosti.

Predsednik Vučić isprobao je kako funkcioniše projekat koji bi trebalo da ukaže na uništenje prašume od strane ljudi, a od mlade naučnice na poklon je dobio seme afričke ruže.

Kroz projekat virtualne realnosti "Spasimo prašume od čoveka", Milica Zec želela je da ukaže na problem koji ljudi prave uništavanjem životne sredine, konkretno prašuma.

Stavljanjem naočara moguće je videti drvo kroz celu fazu rasta, sve do njegovog uništenja.

Direktorka MMF-a, Kristin Lagard, kojoj je danas projekat predstavljen, pozvala je Milicu Zec da budu njen gost na MMF-ovoj konferenciji.

Velika želja Milice Zec, koja je rodom iz Zemuna, da dođe u Beograd i svoj projekat predstavi u Muzeju savremene umetnosti.

Upravom tim povodom, Vučić ju je pozvao i obećao da će sve organizovati za njenu prezentaciju u pomenutom muzeju.

Milica Zec trenutno živi u Los Anđelesu, a prethodno boravila u Njujorku, gde je devet godina radila sa umetnicom Marinom Abramovič.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter