Izvor:
20.09.2016 u 01:50
0

DODIK SE BORI DO KRAJA: Evo šta će uraditi, ako mu tzv. visoki predstavnik izrekne zabranu političkog delovanja!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se neće povući čak i ukoliko visoki predstavnik međunarodne zajednice pokrene "bonska ovlašćenja" i zabrani mu političko delovanje.

– Bonska ovlašćenja i kada su ranije masovno primenjivana, primenjivana su protivzakonito. Mogu samo da kažem da ne znam šta bi on mogao da potegne. Ali, ukoliko hipotetički, dođemo u situaciju da Miloradu Dodiku zabrani politički rad, ja to ne bih prihvatio – rekao je Dodik u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu.

Predsednik Srpske je istakao da ovaj referendum o Danu Republike u RS, zakazan za 25. septembar, nije priča o statusu, niti i o otcepljenju RS.

– Nama je primarno da završimo ovaj deo posla. Na našem dnevnom redu nije secesija, već neka druga pitanja. Da li će to biti pitanje statusa u nekim godinama koje dolaze, da li će to moja generacija uraditi ili ne, ja to ne znam – kazao je Dodik.

Pretpostavlja, kaže, imajući u vidu kretanja i grubu silu nametanja, te oduzimanja nadležnosti da će sve opet biti vraćeno na priču da je "dara prevršila meru", pa bi možda i to moglo da dođe na dnevni red.

Osvrnuvši se na saopštenje Ambasade SAD u BiH da je referendum antidejtonski, Dodik je rekao da se da niko ne treba da krši Dejton i zalaže se za to da se treba vratiti "slovu" Dejtona.

– Ne verujem da je moguće ubediti civilizovani svet da je Američka ambasada u pravu kada kaže da je referendum – izjašnjavanje naroda – kršenje međunarodnog ugovora. Uglavnom, što se tiče Amerikanaca nije, naravno, dobro sa njima imati probleme, ali, dođete u poziciju nekada da morate – rekao je Dodik za RSE.

Upitan da li ima nekog "keca u rukavu", Dodik nije konkretno odgovorio, ali je rekao da će na referndum izaći čim se ujutru probudi.

Tanjug
Foto: Tanjug video/Printscr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter