Izvor:
23.01.2019 u 18:35
0

VUČIĆ U DAVOSU: Nemačka snažno protiv taksi Prištine!

Nemačka je zemlja koja se, bez ikakve sumnje, veoma snažno protivi narušavanju normalnih trgovinskih odnosa na KiM, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na pitanje novinara šta mu je rekla Merkel za najnovije poteze Prištine, koja ni pod pritiscima nije ukinula takse, Vučić je rekao da su razgovarali kako to da se reši, kao i o odnosima Beogada i Prištine i nastavku dijaloga, te o budućnosti Zapadnog Balkana.

– A, da li su ti pritisci brojni i tako snažni, kao što neko želi da izgleda, ili je to samo pravan za neke druge stvari, o tome ne bih sad, ali nema nikakve sumnje da je Nemačka zemlja koja je veoma snažno protiv narušavanja normalnih trgovinskih odnosa –, rekao je Vučić Pinku.

Vučić je istakao da je sloboda protoka robe, usluga i kapitala nešto na osnovu čega je Nemačka zasnovala svoju moć i da ne Nemci ne mogu takve poteze da razumeju.

Na konstataciju novinara da ga je Merkel dočekala sa osmehom, te pitanje da li je taj susret protekao baš tako optimstično, Vučić je rekao da sa Merkel ima česte susrete i da je ona uvek bila blagonaklona prema našoj zemlji i pomagala koliko je to u ne tako lakim uslovima bilo moguće.

– I danas je imala prijateljski ton prema Srbiji, što je od presudnog značaja za našu zemlju –, naveo je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter