Izvor:
05.02.2019 u 13:32
0

HARADINAJ: Odbacujem mogućnost pregovora! Trepča nije deo dijaloga sa Beogradom!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata "Trepča" u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav "neprihvatljiv", jer "krši suverenitet države Kosovo".

Haradinaj je naveo da Trepča nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje "lažnih tema" čiji je cilj, po njegovom mišljenju, podela Kosova.

Maja Kocijančić izjavila je ranije da pitanje stausa "Trepče" treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da "sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga".

EU kao posrednik u dijalogu ima za cilj da se kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine reše sva otvorena pitanja između dve strane jednom i zauvek – odgovorila je Kocijančićeva na pitanje o posledicama na dijalog usvajanja statuta "Trepče" u parlamentu u Prištini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter