Izvor:
06.02.2019 u 08:01
0

MIHAJLOVIĆEVA U POSETI BRITANIJI: Sporazum o drumskom saobraćaju!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će danas sa Džesijem Normanom, britanskim ministrom transporta, potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom.

Najvažnija vest je da ćemo potpisati bilateralni sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta u drumskom saobraćaju. Time pomažemo srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola, kojih do sada nikada nije bilo dovoljno – izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade sastaće se i sa britanskim ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom, zaduženim za Zapadni Balkan.

Imaćemo sastanak u Forin Ofisu o nečemu što je za Srbiju posebno važno – o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi. Bez regionalnog povezivanja nema ni razvoja – rekla je Mihajlovićeva.

Ona će obići i infrastrukturno gradilište podzemne železnice u Londonu.

U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan, verovali ili ne, 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji. Moji saradnici i ja ćemo imati prilike da vidimo kako je sve organizovano ovde i da nešto od toga primenimo i u Srbiji – rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade imaće sutra i sastanak sa predstavnicima kompanijom Behtel, sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.

Srbija će graditi Moravski koridor, od Pojata do Preljine, jer želimo da podignemo šumadijski region. Sa Behtelom nastavljamo razgovore o projektno-tehničkoj dokumentaciji, ali i uslovima finansiranja projekta – kazala je Mihajlovićeva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter