Izvor:
06.02.2019 u 11:13
0

BRNABIĆ: Priština nastavlja sa jednostranim potezima koji ne doprinose regionalnoj stabilnosti!

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da Priština nastavlja sa jednostranim potezima koji ne doprinose regionalnoj stabilnosti, nada se da će svet da prepozna ko je konstruktivan, a ko je suprotno od toga, i da će se na osnovu toga u budućnosti formirati pozicije kada se budu stekli uslovi da se nastavi dijalog.

Na pitanje novinara o taksama koje je Priština uvela, kao i nedavno usvojenom Statutu kombinata “Trepča”, Brnabić je kazala da Priština radi sve suprotno od onoga što bi doprinelo tome da se Beograd i Priština vrate dijalogu.

Sve smo dalje da se vratimo za sto i da razgovaramo o normalizaciji, ne zbog Beograda, već zahvaljujući jednostranim potezima Prištine – rekla je Brnabić.

Premijerka očekuje da će se to kao bumerang vratiti Prištini, odnosno, građanima i to pre svega, Albancima na Kosovu i Metohiji.

Ako oni računaju da je to jačanje pozicije pred neke buduće pregovore, meni se čini da je upravo suprotno. Ne znam kako će da se oslone na partnerstvo sa zemljama članicama EU oko vizne liberalizacije, ako već dva i po meseca govore ''ne'' na sve njihove zahteve. Kako da računaju na podršku SAD kada Tramp traži da se suzdrže od jednosrtanih poteza, a oni donose nove – rekla je Brnabić.

Srbija, s druge strane, kaže, razgovara svakodnevno sa svim partnerima: EU, SAD, Kinom, Rusijom i pazi na svoje interese, vodi jako pažljivu, ozbiljnu i odgovornu politiku.

Nadam se da je svet takav da će umeti da prepozna ko je tolerantan, suzdržan, konstrukitvan, a ko je suprotno, i da će na osnovu toga sutra da se formiraju pozicije kada se budu stekli uslovi da se nastavi dijalog – zaključila je Brnabić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter