Izvor:
06.02.2019 u 17:28
0

PREMIJERKA SE SASTALA SA AMBASADOROM SAD-A: Kjat podsetio da Amerika poziva Prištinu da ukine takse, jer su one prepreke dijalogu!

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom o nedavnoj poseti SAD i mogućnostima proširenja saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije.

Brnabić je istakla da je poseta SAD uverila da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi.

Kao dobar primer navela je rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije NCR, koja godinama posluje u Srbiji, o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u našoj zemlji.

Naglasila je da je izuzetno važno da su investitori poput NCR zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

U razgovoru je bilo reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji, pri čemu je premijerka naglasila da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja, a ambasador Skat je podsetio da Sjedinjene Američke Države kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije naglašavajući da su one prepreka dijalogu.

On je dodao da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.

Kurir
Foto:Vlada Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter