Izvor:
07.02.2019 u 12:26
0

KOSAČEV: Pristupanje Makedonije NATO neće dovesti dobro niti za ovu državu, niti za evropsku bezbednost!

Predsedavajući Komiteta za međunarodne odnose pri Savetu Ruske federacije Konstantin Kosačev smatra da pristupanje Makedonije NATO neće dovesti dobro niti za ovu državu, niti za evropsku bezbednost, prenosi TV Sitel.

Ovo je više simboličan neko praktičan korak jer je reč o maloj državi, ali je važno za Alijansu imajući u vidu sudar sa Rusijom, koja postojano ukazuje na destruktivnu ulogu NATO kao nasleđe iz Hladnog rata – ističe Kosačev.

Prema njegovim rečima, ceo slučaj oko Makedonije pokazuje da je opravdano rusko nezadovoljstvo u vezi Alijanse i da je čak i kritika američkog predsednika Donalda Trampa na račun NATO odigrala ključnu ulogu.

To je bez sumnje uticalo kod oficijalnih predstavnika Alijanse u Briselu, koji čine sve da dokažu Vašingtonu da je NATO stabilan i da se širi – dodaje Kosačev.

On zaključuje da aktuelna generacija evropskih političara nije u stanju da zaključi da u kontinuitetu koristi recepte iz 20. veka za razrešenje problema u 21. veku.

Izvor: Tanjug
Foto: Konstantin Kosachev/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter