Izvor:
08.02.2019 u 13:46
0

TAČI: Svi u Vašingtonu govore jednim glasom o Kosovu!

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, naveo je da je Molitveni doručak u Vašingtonu bio prilika da se sastane sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz celog sveta i dodao da "svi u Vašingtonu govore jednim glasom" o Kosovu.

Molitveni doručak je bio sjajna prilika za sastanke sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz raznih zemalja širom sveta i upoznati ih sa dostignućima Kosova i naporima za uspostavljanje trajnog mira u našem regionu. Bilo je ohrabrujuće potvrditi da svi u Vašingtonu govore jednim glasom o Kosovu, bez obzira koje institucije ili politički tabor bili u pitanju – napisao je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

Sa Molitvenog doručka poslata je poruka da su mir, tolerancija, vera i humanizam vrednosti od kojih nikad ne bi trebalo odustati tokom transformacije naših društava, napisao je Tači, a preneli prištinski mediji.

On je u četvrtak, nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, takođe na Fejsbuku, napisao da su SAD potvrdile snažnu podršku dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine.

Kao i uvek, zadovoljstvo je razgovarati s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. I danas tokom Molitvenog doručka razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu Zapadnog Balkana. Potvrđena je puna podrška SAD dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije – napisao je Tači na ovoj društvenoj mreži.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter