Izvor:
11.02.2019 u 13:29
0

Vučić i Šib o novim, skorim nemačkim ulaganjima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Tomas Šib su, na današnjem sastanku, razmotrili bilateralne odnose dveju zemalja, situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine, a bilo je reči i o konkretnim novim ulaganjima, čija se realizacija očekuje u skoroj budućnosti.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je nedavno u Davosu imao priliku da se ponovo sastane sa kancelarkom Merkel, jer je svaki susret prilika da se nauči nešto novo iz njenog iskustva i odvažnosti, kojim vodi Nemačku i Evropu.

Predsednik Vučić i ambasador Šib su konstatovali da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, što je čvrsta osnova za konstantno unapređenje političkog dijaloga i zamah ekonomske saradnje.

Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 radnika, uz nadu da će se, sa daljim unapređenjem našeg poslovnog okruženja, taj broj povećavati.

On je istakao da nemačke kompanije, osim što obezbeđuju radna mesta, imaju uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Republike.

Ambasador Šib je je rekao da Ambasada SR Nemačke snažno podržava postojeći trend povećanja investicija i pomaže poslovne kontakte.

Vučić je Šibu ukazao na posledice koje takse na srpsku robu, kao neodgovorna jednostrana mera Prištine, imaju po odnose i stabilnost u regionu.

On je još jednom istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdanih taksa, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Šib je rekao da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i izrazio nadu da će se stvoriti uslovi za njegov nastavak.

Takođe je ponovio podršku za evropski put Srbije i istakao važnost poglavlja 23 i 24. S tim u vezi pohvalio je rad na izradi medijske strategije u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost Nemačkoj za podršku na EU putu.

Dvojica sagovornika su istakla značaj učešća Srbije u Berlinskom procesu, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, jer i time potvrđuje svoju politiku regionalne stabilnosti.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter