Izvor:
12.02.2019 u 10:22
0

NOVA 3 SLUČAJA GRIPA U VRANJU: Devetoro smešteno u bolnicu, dvoje prebačeno u Niš!

VRANJE – U Vranju potvrđena tri slučaja gripa, povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

U Vranju su potvrđena tri slučaja gripa, a devet pacijenata hospitalizovano je na Infektivnom odeljenju ZC, sa težom kliničkom slikom. Prema rečima direktorke zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljane Antić situacija se razlikuje od situacije u ostalim delovim Srbije gde ima i slučajeva sa smrtnim ishodom.

– Pet briseva poslato je na Torlak od toga kod četiri brisa nije potvrđen virus H1N1 za takozvani “svinjski grip”. Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku KC Niš – kaže dr Antić.

Direktorka Doma zdravlja, dr Jadranka Ajanović napominje da je u ZC Vranje povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

– U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip. U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom. Pod kontrolom su, ali se takođe ne radi o gripu.

– Na Opštoj medicini imamo 232 teža pacijenta sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pacijenata sa pneumonijom – rekla je dr Ajanović.

Prema njenim rečima stanje ovih pacijenata je stabilno. Zbog povećanog broja respiratornih infekcija posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice u Vranju su zabranjene od prošle nedelje.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter