STOLTENBERG: Širenje Nato na zemlje Zapadnog Balkana ojačao Alijansu, pomoglo stabilizaciji i i osnažilo zemlje regiona!

 Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kaže da je proširenje NATO na zemlje sa Zapadnog Balkana ojačao Alijansu, pomoglo stabilizaciji Zapadnog Balkana i osnažilo zemlje regiona koje su se pridružie Severnoatlantskom savezu.

Stoltenberg je pred sastanak ministra odbrane članica NATO saveza na kome će prvi put učestvovati predstavnik Makedonije, kao buduće članice Alijanse, podsetio na vojne konflikte i zločine koji su se krajem devedesetih godina prošlog veka dešavale na teritoriji Zapadnog Balkana.

- NATO je odigrao ključnu ulogu u rešavanju tih konflikata, u zaustavljanju ratova i stabilizaciji. Postoje mnogi izazovi i problemi još, ali je veoma ohrabrujuće da imamo članice kao što su Hrvatska, Albanija, Crna Gore i buduća Sverna Makeodonija - poručio je Stoltenberg.

Minsitri odbrane NATO sastaju se u sredu i četvrtak u Briselu, a jedna od tema biće misija KFOR i saradnja NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama. 

Očekuje se da ministri Alijanse razmotre situaciju oko promene mandata Kosovskih beznednosnih snaga i nivou svoje podrške i angažmana sa njima.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije žurka