Izvor:
12.02.2019 u 11:51
0

STOLTENBERG: Širenje Nato na zemlje Zapadnog Balkana ojačao Alijansu, pomoglo stabilizaciji i i osnažilo zemlje regiona!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kaže da je proširenje NATO na zemlje sa Zapadnog Balkana ojačao Alijansu, pomoglo stabilizaciji Zapadnog Balkana i osnažilo zemlje regiona koje su se pridružie Severnoatlantskom savezu.

Stoltenberg je pred sastanak ministra odbrane članica NATO saveza na kome će prvi put učestvovati predstavnik Makedonije, kao buduće članice Alijanse, podsetio na vojne konflikte i zločine koji su se krajem devedesetih godina prošlog veka dešavale na teritoriji Zapadnog Balkana.

NATO je odigrao ključnu ulogu u rešavanju tih konflikata, u zaustavljanju ratova i stabilizaciji. Postoje mnogi izazovi i problemi još, ali je veoma ohrabrujuće da imamo članice kao što su Hrvatska, Albanija, Crna Gore i buduća Sverna Makeodonija – poručio je Stoltenberg.

Minsitri odbrane NATO sastaju se u sredu i četvrtak u Briselu, a jedna od tema biće misija KFOR i saradnja NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama.

Očekuje se da ministri Alijanse razmotre situaciju oko promene mandata Kosovskih beznednosnih snaga i nivou svoje podrške i angažmana sa njima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter