Izvor:
12.02.2019 u 12:14
0

STOLTENBERG: NATO članice razočarane zbog taksi i vojske Kosova!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kaže da su neke NATO članice razočarane zbog uvođenja prištinskih taksi na robu iz Srbije, ali i zbog nepravovremene odluke o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga.

Oni su jasno dali do znaja da bezbednosne snage na Kosovu moraju da poštuju međunarodne obaveze, uključujući i Briselski sporazum, što podrzumeva da se neće kretati na Severu Kosova bez saglasnosti NATO i KFOR – poručio je Stoltenberg na konferenciji ya novinare u Briselu pred dvodnevni sastanak ministara odbrane.

Stoltenberg je najavio da će ministri obrane NATO u četvrtak u Briselu razgovarati o situaciji na Kosovu i angažmanu sa Kosovskim bezbednsonim snagama.

Nismo još doneli odluke, ali smo rekli da ćemo proceniti nivo NATO angažmana jer nekoliko saveznika smatra da je odluka o transformaciji KBS u vojsku došla u pogrešno vreme, a njih nekoliko je razočarano zbog taksi – kaže Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO kaže da se bez obzira razgovore o ”nivou angažmana sa KBS”, osnovni mandat KFOR na Kosovu neće menjati.

KFOR je operacija koja traje već 20 godina i njen mandat je zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN. On doprinosi stabilnosti, štiti sve ljude i doprinosi stabilnosti i šireg regiona. To će se nastaviti i ostati nepromenjeno – zaključio je Stoltenberg.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter