Izvor:
13.02.2019 u 17:34
0

PAPIR NA UVID: Omiljena tema sednice je fotokopija diplome Tomislava Nikolića!

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović pokazao je danas u Skupštini Srbije fotokopiju diplome bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer, kako kaže, poslanici SRS stalno imaju potrebu da Nikolićevu "prebacuju" zbog diplome.

Ja do sada nisam hteo tim pitanjem da se bavim – rekao je Martinović i dodao da je fotokopiju doneo jer vidi da je to jedna od "omiljenih tema sednice".

Iz te diplome, kako je navceo, vidi se da je Nikolić završio Fakultet za menadžment u Novom Sadu u okviru Privredne akademije Novi Sad, u njoj piše da se Nikolić Tomislav upisao školske 2003/2004, a da je 19. januara 2007. završio studije na Fakultetu za menadžment, na smeru – operativni menadžment, sa opštim uspehom 8,37 u toku studija i ocenom 10 na diplomskom ispitu, te je stekao stručni naziv – diplomirani menadžer.

On je pitao poslanike SRS, imajući u vidu da je Nikolić završio fakultet 2007. godine, zašto ga ranije nisu pitali kako je završio fakultet, iz kojih udžbenika je učio i ko ga je ispitivao, već je, kako je rekao, to postalo važno kada je Nikolić napustio SRS.

– Zašto ste ga kandidovali za predsednika ako mu je diploma falsifikovana. Na to pitanje sami sebi treba da date odgovor – poručio je Martinović radikalima.

On je naveo da je, što se njega tiče, svaka diploma u Srbiji validna dok se ne ospori i dok se ne dokaže njena neautentičnost na zakonom propisani način.

Zato mislim da nije u redu da se u medijima licitira sa tim da li je nečiji dokorat ili nečija diploma validna ili nije – rekao je Martinović.

Poslanica SRS Vjerica Radeta je odgovorila da oni ne napadaju nikoga zato što im politički ne odgovara.

Da li smo nekada doveli u pitanje diploma Maje Gojković, Aleksandra Vučića, vas, gospodine Martinoviću? Nismo, zato što znamo da ste normalno završavali fakultete, dobili diplome, kao što znamo da Toma Nikolić nije, a znate i vi – rekla je Radeta.

Dodala je da je ona za to saznala kada Nikolić više nije bio u SRS, te konstatovala da su radikali Nikolića za predsednika kandidovali kao građevinskog tehničara.

Pitanje za njega je zašto je on tada od nas krio da ima diplomu – rekla je Radeta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter