MILOVAN DRECUN: Srbi su nebezbedni, nemaju ekonomsku perspektivu, tretiraju se kao građani drugog reda!

                                         

 

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je teritorija Kosova i Metohije generator nestabilnosti u regionu i da ne može da dobije puno međunarodno priznanje.

Drecun je, povodom 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao za da režim u Tirani ima razloga da slavi, jer je na dobrom putu da teritoriju KiM nasilno pripoji.

On je dodao da razloga za slavlje imaju i velikoalbanski separatisti, globalna albanska mafija i radikalni islamisti, ali da nemaju razloga za slavlje oni koji žive na Kosovou i Metohiji, a posebno oni koji nisu Albanci.

Drecun kaže da je reč o propaloj, neuspešnoj tvorevini i neuspešnom zapadnom eksperimentu.

Kako kaže, sve više država povlači priznanje i danas se formalno 102 države vode da priznaju Kosovo ali će i taj broj uskoro opasti.

- Oni nemaju nikakvu mogućnost da napreduju na bilo kom planu u međunarodnom pravcu - rekao je Drecun ističući da je reč o potpunom neuspehu lažne tvorevine.

Kada je reč o unutrašnjem planu, Drecun kaže da mladi žele da odu i podseća na talas migracije, ukazujući na ogromnu nezaposlenost, najveću u Evropi.

Drecun kaže i da je reč o crnoj rupi Evrope kada je reč o kriminalu i korupciji i dodaje da su ljudska prava na KiM u kolapsu i potpuno obesmišljena.

Prema njegovim recima, sprovedeno je brutalno i zločinačko etničko čišćenje Srba i Roma, a proteranima se onemogućava povratak i oduzima im se imovina.

Srbi su nebezbedni, nemaju ekonomsku perspektivu, tretiraju se kao građani drugog reda - kazao je Drecun i dodao da Albanci nisu spremni da se suoče sa sopstvenom odgovornošću za zločine nad Srbima.

On je naveo i da oni nisu spremni da prihvate Srbe i da je pravosuđe jednonacionalno i upereno protiv srpskog naroda.

Drecun ukazuje da bi napredak sa poboljšanje kvaliteta života na KiM bilo podizanje optužnica od strane specijalnog tužilaštva za zločine OVK protiv vodećih političara među Albancima.

On je naveo da je reč o pripadnicima bivše OVK i da su oni najodgovorniji za užasna ubistva, mučenja, zlostavljanja i etničko cišcenje.

Drecun očekuje da optužnice budu podignute i da je zato pred Beogradom velika obaveza da prikupi što je moguće više dokaza i da ih preda tužilaštvu.

To bi, navodi Drecun, bio mač za raščišćavanje albanske političke scene, jer ako ljudi poput Haradinaja nastave da destabilizuju situaciju u regionu, Kosovo će nastaviti da bude problem i nečinilac razrešenja nagomilanih problema.

- Ne smemo da zaboravimo da je Kosovo nosilac velikoalbanskog separatizma u regionu a iza svega stoji režim u Tirani - poručio je Drecun.

Govoreći o dogovoru Beograda i Prištine, Drecun navodi da je nerealno da se očekuje da će on biti postignut do kraja godine ako Albanci nastave ovako da se ponašaju, i ukoliko EU nastavi da se ponaša kao da ne zna da iskoristi svoju meku moć, kao i ako SAD "ne udare tamo gde su albanske političke vođe".

Drecun smatra da je najveći problem platforma za dijalog koja je usvojena u Prištini i da je ona velikoalbanska i dodaje da to mora da se poveže za izjavom Edija Rame koji je rekao da je Kosovo sastavni deo Albanije i da će doći do ujedinjenja.

On je pojasnio da je platforma konkretizacija onoga što Albanci žele, a cilj je da ne dođe do nastavka dijaloga i da se kao u Rambujeu, ponudi papir za koji se zna da će biti odbijen pa da se odgovornost prebaci na Beograd.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live