Izvor:
18.02.2019 u 15:41
0

TAČI: „Po zahtevu Vašingtona suspendovaćemo takse, ali treba vremena!“

Predsednk privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da Priština ni po koju cenu neće dozvoliti da odnosi sa SAD budu narušeni i da će postupiti po zahtevu Vašingtona o suspenziji taksi na robu iz Srbije, ali da će za to, kako je rekao, biti potrebno malo više vremena.

"Što pre to pitanje zatvorimo, to bolje", rekao je Tači.

Tači je rekao da neće dozvoliti Beogradu da uslovljava nastavak dijaloga.

"Kosovo je imalo pravo da donese odluku o povećanim taksima, ali bi istovremeno trebalo da vodimo računa o našim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Tači.

On je, povodom više zahteva SAD i pod pretnjom sankcijama, da Priština suspenduje takse da bi se otvorio put nastavku dijaloga, rekao da ti odnosi ni na koji način ne mogu biti kompromitovani i da nema te cene po kojoj bi Kosovo dozvolilo da nešto naruši to partnerstvo.

"SAD su pomogle Kosovu da bude slobodno i nezavisno, svaki njihov savet smo ispoštovali, što je i nama i njima donelo samo dobro. I ovaj savet će, naravno, biti ispoštovan", rekao je Tači.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter