Izvor:
20.02.2019 u 13:04
0

SAD I EU POZVALE ALBANSKU OPOZICIJU DA IZBEGAVA NASILJE: Šipkama razvalili vrata vlade i bacali molotovljeve koktele!

Evropska unija i SAD pozvale su danas albansku opoziciju da izbegava nasilje, a opozicione poslanike da ne bojkotuju parlament zbog navodne korupcije vlade.

Pre četiri dana više hiljada pristalica opozicije sukobilo se sa policijom na antivladinim protestima u Tirani, tražeći ostavku premijera Edija Rame i vanredne izbore.

Demonstranti su tada probili kordon policije i pokušali da upadnu u kancelariju premijera.

Tom prilikom metalnim šipkama su razvalili vrata na zgradi vlade i bacali molotovljeve koktele.

Uništili su dve velike umetničke instalacije ispred zgrade, ali nisu uspeli da uđu unutra

Albanski opozicioni poslanici, predvođeni Demokratskom partijom Ljuzmija Baše, rekli su da planiraju da podnesu ostavke u parlamentu u znak protesta protiv socijalističke vlade.

Socijalisti imaju 74 od 140 poslaničkih mesta u parlamentu.

Ambasador EU u Albaniji Luiđi Soreka rekao je da se sastao sa Bašom i da mu je poručio da očekuje da protest u četvrtak prođe bez nasilja.

Tanjug
Foto:PrtSc-Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter