Izvor:
21.02.2019 u 11:54
0

SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa šefom diplomatije Burundija, zemlje koja je povukla priznanje Kosova!

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Burundija Ezekjela Nibižirom kojem je zahvalio za odluci njegove zemlje da prošle godine povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na tome što u međunarodnim organizacijama glasa u korist očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Ministar Nibižira je preneo pozdrave i poruku predsednika Kurunzize da je odluka o podršci prijateljskoj Srbiji, u vidu povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, duboko promišljena i nepromenjiva, jer se zasniva na poštovanju principa međunarodnog prava, zbog kojih Burundi nikad neće prihvatiti bilo kakav oblik secesije i uvek će se boriti za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Vučić je izrazio nadu da će i predsednik Kurunziza uskoro posetiti Srbiju, kako bi u budućnosti zajedno radili na podsticanju međudržavnih odnosa, sledeći i prijateljske veze iz perioda nekadašnje SFRJ. Srbija će uskoro u glavnom gradu Burundija otvoriti diplomatsku kancelariju, potvrđeno je na sastanku.

Sagovornici su tokom susreta izrazili očekivanje da međudržavna ugovorna regulativa u što skorije vreme bude upotpunjena, kako bi Srbija i Burundi imali i pravnu osnovu za uspostavljanje jače saradnje.

Predsednik Vučić i ministar Nibižira su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za razvoj saradnje u oblastima infrastrukture, tehnološkog razvoja, trgovine, kao i u obrazovanju, zdravstvu, kulturi i sportu.

Ministar Nibižira je rekao da saradnja sa Srbijom može da se uspostavlja i kroz Nacionalni plan za razvoj Burundija, koji je sveobuhvatan i pruža mnogo mogućnosti za investitore, te je pozvao i ulagače iz naše zemlje da ih koriste.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter