Izvor:
21.03.2019 u 10:38
0

FRANCUSKI AMBASADOR U SRBIJI FREDERIK MONDOLONI: “ Politička situacija u Prištini čini da su svi taoci te situacije!“

Nemamo crvenu liniju kada je reč o rešavanju problema Kosova, što ne znači da ćemo prihvatiti svako rešenje, poručio je francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni.

On je tako odgovorio na pojedine medijske spekulacije da se i njegova zemlja, kao i Nemačka, protivi promeni granica na Zapadnom Balkanu.

Mondoloni je rekao da je na obema stranama da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje, da prouče sve mogućnosti da se konflikt reši kompromisom.

– Mi nismo za ili protiv (promene granica). Ako je rešenje prihvatljivo obema stranama i doprinosi stabilnosti regiona, za nas je prihvatljivo– kazao je Mondoloni.

On je ponovio ranije izrečena stanovišta kako "imamo jednu zaoštrenu situaciju" koja, kako kaže, iskrivljuje dijalog, a i negativno se odnosi na Srbiju, kao i na samu Evropsku uniju.

– Sigurno je da politička situacija u Prištini čini da su svi taoci te situacije. Danas je na političarima da preuzmu odgovornost i pokažu državničku viziju– rekao je on.

Pozivajući kosovske vlasti da otklone barijere za nastavak dijaloga (uvođenje taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH), Mondoloni kaže i kako je Francuska bila kritički nastrojena i prema formiranju tzv. Vojske Kosova.

Iznoseći stav o platformi za nastavak dijaloga koju je usvojila kosovska skupština, Mondoloni je rekao da shvata srpsku reakciju na platformu – da su stavovi izrečeni u njoj maksimalistički.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter