Izvor:
21.03.2019 u 17:09
0

ŠAREC: Najkraće moguće odložiti Bregzit kako bi se izbegla neprijatna situacija za EU!

Slovenački premijer Marjan Šarec, koji je danas stigao na sastanak lidera EU u Briselu, pozvao je na najkraće moguće odlaganje Bregzita, do početka izbora za Evropski parlament 23. maja, kako bi se izbegla neprijatna situacija za EU.

Nismo mi ti koji ćemo sada da učimo da vozimo levom stranom, već je na Britaniji da donese odluku – rekao je Šarec i dodao da je "potrebno da EU funkcioniše normalno,a ako se odugovlači predugo, EU se može naći u neprijatnoj situaciji".

Lideri EU se danas sastaju kako bi odgovorili na predlog britanske premijerke Tereze Mej da se odloži Bregzit do 30. juna, a slovenački premijer smatra da ako Britanija ostane u EU i ne održi izbore za Evropski parlament u maju, to bi za funkcionisanje ove institucije mogao biti problem.

Šarec je izjavio i da je, s obzirom na dosadašnji razvoj događaja, "verovatno teško" da će britanski parlament potvrditi sporazum o Bregzitu.

Britanski poslanici veoma usko posmatraju ovo pitanje, ali nisu svesni svih njegovih mogućih implikacija – rekao je premijer.

Šarec je najavio i da će on u vezi s ovim pitanjem govoriti o tome šta bi bilo najbolje ili šta bi imalo smisla.

Ako se ceo proces bude odugovlačio i nakon majskih izbora u EU, Unija bi sebi učinila lošu uslugu – zaključio je slovenački premijer.

Nezvanično se saznaje da je EU blizu odluke da prihvati odlaganje Bregzita do 23. maja, a Šarec nije želeo da spekuliše da li postoji konsenzus o tom datumu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter