Izvor:
23.03.2019 u 15:57
0

DRECUN: Albanska armija može da pomogne specijalnim prištinskim jedinicama u etničkom čišćenju i proterivanju Srba!

Zajedničke vojne vežbe oružanih snaga Albanije i takozvane vojske Kosova najdirektnija su pretnja Srbiji, jer su udruženi Albanci prvi put demonstrirali silu velikoalbanskog projekta na teritoriji Srbije!

Dosad neviđena provokacija kosovskog i albanskog lidera Hašima Tačija i Edija Rame predstavlja nezvaničnu objavu rata Srbiji, ocenjuju sagovornici Kurira i upozoravaju na opasnost od upada na sever KiM, gde pretežno žive Srbi.

Zastrašivanje Srba
Ministar bez portfelja Nenad Popović smatra da bi Srbija trebalo da traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog vežbi takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga i vojske Albanije, koje su počele ove nedelje kod Kosova Polja.

– To je prvi put da je albanska vojska ušla na teritoriju Srbije. Srbija mora da reaguje, mora da zatraži hitnu sednicu SB, jer je formiranje kosovske vojske protiv Rezolucije 1244. Albanska vojska na teritoriji Kosova i Srbije? Pa sutra mogu da uđu u Mitrovicu bez ikakvih problema ako ih niko ne zaustavi. Ako danas ne reagujemo, imaćemo to – upozorio je Popović.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun otvoreno poručuje da se ove vojne vežbe graniče sa nezvaničnom objavom rata Srbiji.

Opasna poruka

– Ovo je neprihvatljiva demonstracija velikoalbanske politike. Prema Rezoluciji 1244, jedino vojno prisustvo na KiM može biti Kfor, dok Albanija nema nijedan osnov da šalje svoju vojsku, osim ako nije okupatorska. Na ovo ne reaguju ni UN, ni Kfor, a uvežbavanje ima za cilj zastrašivanje srpskog naroda i to jesu pripreme za eventualno izazivanje nasilja na severu Kosova. Šalje nam se vrlo opasna poruka da albanska armija može da pomogne specijalnim prištinskim jedinicama u etničkom čišćenju i proterivanju Srba – naglašava Drecun.
Tomislav Đurin, penzionisani pukovnik vojnoobaveštajne službe, objašnjava da je prisustvo svakog stranog vojnika na suverenoj teritoriji neke države ozbiljan ratni izazov. On kaže da je vežba Albanaca zakamuflirana kao humanitarna, a da zapravo može i često ima i druge ciljeve. Kako upozorava, mnoge vojne akcije i ratovi počinjali su upravo iz vojnih vežbi.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter