Izvor:
24.03.2019 u 10:46
0

ANDREJA MLADENOVIĆ: Ne smemo da zaboravimo ni jedan život koji je izgubljen tokom NATO agresije!

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na Spomenik žrtvama rata i braniocima otadžbine 1990-1999, povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

Mladenović je istakao da je 20 godina od NATO agresije brzo prošlo, ali da rane koje su ostale ne mogu da zacele nikada.

On je podsetio da je 78 dana trajala agresija na jednu slobodnu, suverenu zemlu bez odobrenja Saveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija.

– Akcija koju su nazvali ''Milosrdni anđeo'' izazvala je smrt više od 2.500 ljudi, među kojima je bilo i osamdesetero dece. Ne smemo da zaboravimo ni jedan život koji je izgubljen tokom NATO agresije, jer su oni dati za slobodu naše zemlje i naroda – rekao je Mladenović na Savskom trgu u Beogradu.

On je dodao da je upravo ta akcija i agresija sprovedena da se Srbiji oduzme Kosovo i Metohija.

Vence na Savskom trgu položili su i predstavnici udruženja koja neguju sećenja na ratove i žrtve ratova devedestih godina 20. veka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter